Wszystkie tematy dotyczące stolarki. Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne, okna fasadowe, okna dachowe, drzwi garażowe. Jakie wybrać? Gdzie kupić?
OKNOPLAST CZY DRUTEX
Napisano: 2017-06-24 11:50:54
WnD są tańsze nie ze względu na niby to słabsze materiały ale ze względu na wyposażenie W Winergeticu masz nawet uszczelkę wypełniającą rowek okuciowy, masz dobrane uszczelki kolorystycznie do profilu, zgrzewy nitkowe itp natomiast WnD ma tak jak cała konkurencja uszczelki czarne, zgrzew na rowek frezowany itp. Stąd różnica w cenie ale i tak są lepiej wykonane niż większość konkurencji typu Drutexy i inne .
Napisano: 2017-06-27 14:47:46
Jak duża różnica cenowa jest pomiędzy tymi oknami winergetic a tych id 7000?
Napisano: 2017-06-28 09:31:08
Zależy od wymiarów kształtów koloru itp jakieś 15-20%
Napisano: 2017-07-24 10:52:48
Hmm to dużo i mało jednocześnie. Jeśli dzięki tym cechom które wymieniłeś oknoplast będzie faktycznie lepszy i da się to odczuć, to warto nawet zapłacić o 1/5 więcej. Ale jeśli to zmiany czysto kosmetyczne to niekoniecznie. A co na przykład z dodatkowymi bajerami jak zaczepy IS czy jakieś specjalne pakiety jak 4xglass? Czy w WnD takie rzeczy (lub podobne) w ogóle mozna zamówić? Bo wiadomo że w standardzie ich nie będzie
Napisano: 2017-07-27 15:14:26
Ja dla pewności skorzystałbym raczej z okien Oknoplastu. Jeśli stać Cię na wyłożenie tych 20% więcej oczywiście. Pamiętaj, że z tymi oknami które teraz wybierzesz bedziesz żył przez kilkadziesiąt lat.
Napisano: 2017-08-25 10:17:36
Każdy producent oferuje różne dodatkowe systemy zabezpieczające itp. do okien. Ale każdy też ma swoje, autorskie rozwiązania. Pakiet 4xglass na przykład jest autorski i nie dostaniesz go nigdzie indziej. https://oknoplast.com.pl/pakiet-szybowy-4-xglass-4-dodatkowe-korzysci-w-standardzie/ A i najważniejsze - zamów w końcu wyceny na miejscu, zamiast zgadywać jaka będzie różnica. Zobacz okna na miejscu i zdecyduj, które Ci bardziej odpowiadają.
Napisano: 2017-08-30 09:25:46
W międzyczasie już to zrobiłem, źeby mieć jasną sytuacją. Co prawda jeszcze ostatecznie nie wybrałem, ale teraz mam przynajmniej z czego :)
Napisano: 2017-09-11 14:38:04
No i na co się zdecydowałeś? Co porównywałeś przede wszystkim? Koniec końców myślę że to jest dosyć jasne - sam jesteś w stanie ocenić swój budżet i sprawdzić, czy stać Cię na lepsze-droższe okna.
Napisano: 2017-09-12 09:28:22
Nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale może się komuś przyda...
W obecnym domu mamy okna drutex - małe (70x120) i po 6 latach jest tragedia. Zżółkły, nie chcą się zamykać mimo regulacji, zamki się wypaczyły, wyrobiły. Klamki się rozlazły....
Dlatego do nowego domu wybraliśmy oknoplast i już na pierwszy rzut oka, prezentują się dużo lepiej jakościowo niż drutex. Dlatego mam nadzieję, że będą duuużo lepsze.
A co do ceny... owszem jest wyższa, ale proponuję poczekać (jeśli to możliwe) do listopada/grudnia na promocję zimową i wtedy jest na prawdę duuuuuuuuużo taniej :)
Pozdrawiam!
W obecnym domu mamy okna drutex - małe (70x120) i po 6 latach jest tragedia. Zżółkły, nie chcą się zamykać mimo regulacji, zamki się wypaczyły, wyrobiły. Klamki się rozlazły....
Dlatego do nowego domu wybraliśmy oknoplast i już na pierwszy rzut oka, prezentują się dużo lepiej jakościowo niż drutex. Dlatego mam nadzieję, że będą duuużo lepsze.
A co do ceny... owszem jest wyższa, ale proponuję poczekać (jeśli to możliwe) do listopada/grudnia na promocję zimową i wtedy jest na prawdę duuuuuuuuużo taniej :)
Pozdrawiam!
naszpoliklet
Wpisy na blogu: 187
Tematy: 0
Wpisy na blogu: 187
Tematy: 0
Napisano: 2017-09-13 17:22:40
Postawiłem na Winergetic Premium, montaż jeszcze we wrześniu, mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko :) Teraz pozostaje tylko czekać.
Napisano: 2017-09-25 21:39:46
Ja myślę, że okna pcv drutex. Ta firma ma fajną ofertę moim zdaniem: www. oknopremium.com.pl.
Czy ktoś może zna tą firmę i może mi doradzić
Czy ktoś może zna tą firmę i może mi doradzić
Napisano: 2017-09-27 12:10:39
Nie mam doświadczeń z oknopremium, ale moim zdaniem jak już wymieniasz okna raz na te 20 lat to lepiej doinwestować w droższe okna. Nie dla samego wydawania pieniędzy, ale wystarczy porównać sobie parametry, a jak masz możliwość też jakość wykonania. Droższe okna (jak Oknoplast, Vetrex czy Adams) czuć po prostu, że są lepiej, solidniej wykonane.
Napisano: 2017-09-28 12:52:30
tyszkiewicz napisał:
Spamujecie wszystkie fora Ludzie jak wam brakuje klientów to zmieńcie dostawcę
Nie mam doświadczeń z oknopremium, ale moim zdaniem jak już wymieniasz okna raz na te 20 lat to lepiej doinwestować w droższe okna. Nie dla samego wydawania pieniędzy, ale wystarczy porównać sobie parametry, a jak masz możliwość też jakość wykonania. Droższe okna (jak Oknoplast, Vetrex czy Adams) czuć po prostu, że są lepiej, solidniej wykonane.
Spamujecie wszystkie fora Ludzie jak wam brakuje klientów to zmieńcie dostawcę
Napisano: 2017-10-24 15:13:12
naszpoliklet napisał:
6 lat i już takie problemy? Masakra :/ A właśnie się nad nimi zastanawiałem...
Nie wiem czy temat jeszcze aktualny ale może się komuś przyda...W obecnym domu mamy okna drutex - małe (70x120) i po 6 latach jest tragedia. Zżółkły, nie chcą się zamykać mimo regulacji, zamki się wypaczyły, wyrobiły. Klamki się rozlazły....Dlatego do nowego domu wybraliśmy oknoplast i już na pierwszy rzut oka, prezentują się dużo lepiej jakościowo niż drutex. Dlatego mam nadzieję, że będą duuużo lepsze.A co do ceny... owszem jest wyższa, ale proponuję poczekać (jeśli to możliwe) do listopada/grudnia na promocję zimową i wtedy jest na prawdę duuuuuuuuużo taniej :) Pozdrawiam!
6 lat i już takie problemy? Masakra :/ A właśnie się nad nimi zastanawiałem...
Napisano: 2017-10-26 13:48:09
Zdecydowanie lepiej wyłożyć trochę więcej i kupić lepsze okna. A tak jak kolega wspomniał na zimę pojawia się sporo promocji na okna, więc to jest dobry czas na planowanie inwestycji.
Napisano: 2017-12-27 11:46:44
Do 19 stycznia trwa promocja zimowa oknoplastu - lepszego momentu nie będzie do następnej zimy. Chyba że pojawi się jakaś wyprzedaż starszych okien. Ale w tej chwili w promocji są wszystkie okna producenta, warto sprawdzić przynajmniej, jaka wyjdzie faktyczna różnica w cenie - https://oknoplast.com.pl/promocje/zimowa-promocja/
Napisano: 2017-12-28 12:41:35
Drutex ma jedną niezaprzeczalną zaletę: cena. Ale już jakość wykonania jest adekwatna do ceny. Zeby nie być gołosłownym proponuję wybrać się do salonu po prostu i tam zobaczyć, jak wyglądają te okna. Później przejść się również do salonu Oknoplast i ze świeżym porównaniem w głowie decydować. Oczywiście nie tylko te dwie firmy są na świecie, warto sprawdzić ich więcej.
Napisano: 2017-12-29 10:38:16
Kwestia potrzeb, tylko i wyłącznie. Jeśli komuś odpowiada ta jakość, to w porządku. To nie są złe okna. Po prostu tańsze, co widać i czuć. Jak ktoś poszukuje jednak czegoś porządniejszego na długie lata, to kupi okna droższe, lepiej wyposażone itp.
Napisano: 2018-01-25 09:16:30
Gdzieś przeczytałem słuszne zdanie, że okna to nie szafa, że jak się coś nie spodoba albo znudzi, to leci do wymiany. To jest zakup na (w domyśle) długie lata. I właśnie dlatego powinno się poświęcić sporo czasu na wybór odpowiedniego modelu. Żeby uniknąć później rozczarowań.
Napisano: 2018-01-29 12:12:19
Ale to niekoniecznie oznacza od razu, żeby kupować najdroższe jakie istnieją. Wielu inwestorów za punkt honoru stawia sobie zbudowanie domu i chcą to zrobić jak najtańszym kosztem, a nie ma dobrej rzeczy, na której można oszczędzić przy budowie domu.